Actueel

Er is een nieuwe gast bij ArcadiaDrome: Wilma de Rosa Spierings - Vet

What’s new, pussycat? Allereerst het uiterlijk van de website: strak vormgegeven in Joomla, met dank aan mijn webmaster Roy.
Verder ook de inhoud van de website. Het heeft een poosje geduurd voordat ik een en ander heb gewisseld, door persoonlijke omstandigheden kwam het er een poosje niet van. Intussen heb ik niet helemaal stil gezeten en ben weer volop bezig geweest om van alles te maken.
Op twee onderdeeltjes na (bij verlieskunst) is alles nieuw.
Je ziet hieronder twee boekenleggers: als sinterklaassurprise heb ik voor diverse familieleden ook een boekenlegger gemaakt. Van hun eigen gezicht, waarvoor ik foto’s heb gebruikt en uitgeknipt. Voor de rest heb ik mijn fantasie gebruikt en dat was lachen. Ik heb hier alleen maar de foto’s van Rindert en mij geplaatst, want de anderen wil ik dat niet aandoen om zo in het openbaar te verschijnen.

1

2

 

Lees bij Tips, trucs en technieken over inchies:

 3
0032: inchie

4
0033: twinchie  

 5
0034: trinchie

En lees ook over gothic arches:

6
       
gothic arch

 

Er zijn nog meer leuke dingen te maken in dit genre, te denken valt aan cabinet cards, fat book pages, moo cards, skinny cards en tag art, maar die voeg ik wat later aan mijn website toe. Regelmatig kijken dus.

Er is een heel leuk postproject gestart. Daar wil ik graag de aandacht op vestigen. De initiatiefnemer hiervan is mijn keramiekdocente Chantal Ruijgrok in samenwerking met het CKE, waar ik mijn keramieklessen volg.

Het komt erop neer dat je een blanco enveloppe van A4, A5 of A6 formaat versiert, beschildert, beplakt, print of wat dan ook (alles mag), met als thema: de liefde. Denk aan wie (of wat) je je liefde wilt opdragen, recht uit je hart, en begin. Plak er alleen geen foto op van je geliefde, want dan is hij of zij wel zijn/haar privacy kwijt.

Er hoeft niets in de enveloppe (blijft ongeopend), tenzij iets om hem te verstevigen, een blanco vel papier of zo. Er moet een postzegel op en het adres van het CKE, want het is de bedoeling dat de enveloppe gewoon wordt opgestuurd. Je kunt postzegel en adressering integreren in je ontwerp. Je mag meerdere enveloppen insturen.

Na de sluitingsdatum worden al die enveloppen tentoongesteld (wordt niet aan je retour gezonden). Het is een wereldwijd project, dus iedereen mag meedoen. Graag verwijs ik je voor de bijzonderheden naar de website van het CKE: www.cke.nl of naar: www.cke-postproject.blogspot.nl

Meedoen, hoor, laten we er met z’n allen een groot succes van maken.

Vergeet niet om de website van mijn nichtje Hetty ook weer eens te bezoeken, ook zij heeft nieuwe dingen geplaatst en houdt zich bezig met haiku.

Ook de website van Rindert en mij over funeraire zaken (Atelier Terre aarde) is onlangs weer voorzien van nieuwe foto’s, artikelen en een nieuwe column van mij.

Als je naar mij wilt reageren of je hebt iets te vragen over mijn werk: er is een contactformulier. Aarzel niet.

scroll back to top